Lataa uusi kulutusterästuoteluettelomme Lue Olemme mukana MAXPO-messuilla 7.-9.9.2017 Lue Olemme mukana Alihankinta-messuilla 26.9.-28.9.2017 Lue Tom Wicht eläkkeelle Lue Uddeholm Oy Ab täytti 70-vuotta Lue
Uutisarkisto

Kershaw Speedform veitset ja Uddeholm Elmax

Veitsiteknologian edelläkävijä Kershaw luottaa Uddeholm Elmaxiin

Veitsien ja terien valmistajat arvostavat erinomaista hiottavuutta ja kiillotettavuutta, häiriötöntä tuotantoa ja terävämpiä leikkaavia särmiä. Veitsiteräksiä ylitse muiden.

Uddeholm Elmax ja Kershaw Speedform. ”Blade Magazin 2009 American-Made Knife Of The Year®”- palkinnon saaja.

Suurin puhtaus ja hienojakoisin jauhe. Näiden ominaisuuksien ansiosta Uddeholmin jauhemetallurgisesti valmistetut teräkset ovat menestyneet maailmalla vaativissa veitsisovelluksissa.  

Edistyksellinen kolmannen sukupolven Superclean3-valmistusprosessi ja optimoidut materiaaliominaisuudet ehkäisevät lohkeamisriskin.

Uddeholmin jauhemetallurgisen valmistusprosessin ansiosta jauheen hienojakoisuus mahdollistaa terävämmät särmät ja erinomaisen sitkeyden. Vaihda teräs parempaan, vaihda Uddeholm Superclean3 teräkseen.

UDDEHOLM ELMAX®

Uddeholm Elmax on jauhemetallurgisesti valmistettu monikäyttöteräs korroosionkestävien veitsiterästen maailmassa.

Uddeholm Elmax on optimaalisesti tasapainotettu ja sen kovuudeksi saadaan jopa 60+ HRC. Teräksellä on hyvä korroosionkestävyys ja erinomainen särmänpitävyys. Superclean3-valmistusprosessi, jauheen hienojakoisuus ja tasainen rakenne aikaansaavat teräksen, jonka hiominen ja kiillotus onnistuvat helposti ja jonka leikkaava särmä on ylivoimaisen terävä ja kestävä.

Korroosionkestävyytensä ansiosta Uddeholm Elmax soveltuu erinomaisesti myös elintarviketeollisuuden veitsi- ja teräsovelluksiin.

Uddholm Elmax -tekniset tiedot (.pdf)Suhteellinen vertailutaulukko

(Suosittelukovuudessa)

Kemiallinen koostumus
Suuren kromipitoisuutensa ansiosta Uddeholm Elmax on erittäin korroosionkestävää. Vanadiini ja korkea hiilipitoisuus parantavat edelleen kovuutta ja abrasiivisen kulutuksen kestävyyttä.

   C  Si  Mn  Cr  Mo  V
 ANALYYSI%  1,7  0,8  0,3  18,0  1,0  3,0

Lämpökäsittely
Uddeholm Elmax on lämpökäsitelty tavanomaisilla pehmeäksihehkutus-, jännitystenpoistohehkutus-, austenitointi-, karkaisu- ja päästömenetelmillä. Taulukossa on esitetty kolmen eri lämpökäsittelyn arvot.

   Austenitointi,
pitoaika 0 min
 Kryokäsittely  Päästö
(2x2h)
 Haluttu kovuus
 Suositus  

1108  oC

   

250 oC

 58 HRC
 Suurin kovuus  

1158 oC (15 min)

 

-161 oC*

 

200 oC**

 62 HRC
 Suurin sitkeys  

1046 oC

 

250 oC

 56 HRC
*  Syväjäähdytä välittömästi sammutuksen jälkeen. ** Syväjäähdytä heti sammutuksen ja ensimmäisen päästön jälkeen.
* sekä **: jos nestemäistä typpeä ei voida käyttää, jäähdytys hiilihappojäässä -35
oC tuottaa saman tuloksen.

 Nämä ovat myös hyviä veitsiteräksiä

Uddeholm Vanadis 4 Extra

Jauhemetallurgisesti valmistettu teräs, jonka sitkeys on äärimmäisen hyvä. Terästä suositellaan käytettäväksi veitsiin , joissa luotettavuus on olennainen tekijä. Vaikka teräs voidaan karkaista 64 HRC:hen, suositeltava kovuus on 56-60 HRC.

Uddeholm Vanadis 4 Extra.pdf

Uddeholm Vanadis 23

Jauhemetallurgisesti valmistettu pikateräs. Oikea valinta veitsiin, joilta vaaditaan äärimmäistä kovuutta ja suurta kulumiskestävyyttä. Kovuus jopa 66 HRC.

Uddeholm Vanadis 23.pdf

Uddeholm Vanadis 10

Suuren vanadiinipitoisuuden (10 %) ja 60-66 HRC kovuuden ansiosta teräs on kaikista jauheteräksistä kulutuksenkestävin. Soveltuu hyvin veitsiin, joita käytetään ammattimaisesti kuluttavissa olosuhteissa ja joissa sitkeysvaatimukset eivät ole olennaisimpia.

Uddeholm Vanadis 10.pdf

Uddeholm Sleipner

Uddeholmin moderni versio klassisesta D2 työkaluteräksestä. Sleipnerin sitkeys on parempi, joten se soveltuu myös pitkäaikaiseen aktiivikäyttöön. Vaikka terästä ei ole valmistettu jauhemetallurgisesti, sen hienojakoisempi rakenne tekee siitä helposti lastuttavan, kiillotettavan ja sen särmänpitävyys on parempi. Kovuus 58-64 HRC.

Uddeholm Sleipner.pdf

Uddeholm Elmax

Uddeholm Elmax on jauhemetallurgisesti valmistettu monikäyttöteräs korroosionkestävien veitsiterästen maailmassa.Teräs on optimaalisesti tasapainotettu ja sen kovuudeksi saadaan jopa 60+ HRC. Hyvä korroosionkestävyys ja erinomainen särmänpitävyys. Hiominen ja kiillotus onnistuvat helposti.

Uddeholm Elmax.pdf

Uddeholm Sleipner ja Lion Steel knife SR-1. “2010 Blade Magazines Most Innovative imported Design® “-palkinnon saaja.

Kolmannen sukupolven jauhemetallurgia on edistyksellisin teräksenvalmistusprosessi. Prosessin ansiosta teräksen rakenne on puhdasta (ei-metallisten sulkeumien määrä on vähäinen), mikä parantaa sitkeyttä ja lohkeilunkestävyyttä.Uddeholm Powder Metallurgical Steels
go