Lataa uusi kulutusterästuoteluettelomme Lue Olemme mukana MAXPO-messuilla 7.-9.9.2017 Lue Olemme mukana Alihankinta-messuilla 26.9.-28.9.2017 Lue Tom Wicht eläkkeelle Lue Uddeholm Oy Ab täytti 70-vuotta Lue
Uutisarkisto

Helsinki Metropolia formula-tiimi

Uddeholmin teräkset kestävät formula-tason rasituksia

Formula Student on korkeakouluopiskelijoiden kansainvälinen kilpailu, jossa kilpaillaan tiimien itse suunnittelemilla ja rakentamilla formulatyyppisillä kilpa-autoilla. Helsinki Metropolia Formula Engineering Team on perustettu vuonna 2001.

– Kilpailu on näissäkin formula-kisoissa kovaa ja ajoneuvon tekniset ratkaisut ovat ne, jotka erottavat jyvät akanoista. Mutta tarvitaan muutakin.Varat projektiin hankimme yhteistyöyritysten kautta, joten olemme hyvin tiiviisti sidoksissa yrityselämään. Se velvoittaa, mutta myös opettaa tiimiämme toimimaan mahdollisimman ammattimaisesti. Projektistamme valmistuu keskimäärin kuusi insinööriä vuodessa, joiden tietotaito on projektin kautta kehittynyt vastaamaan autoalan suuria haasteita. Siinä mielessä oppimisemme palautuu takaisin yrityselämän käyttöön, summasi ajatuksiaan tiimipäällikkö Ragnar Mehisto.

Lisätietoja tiimin menestyksestä sivuilta http://www.metropolia-motorsport.fi/.

Aikaisempina vuosina tiimit ovat valinneet rakennemateriaaliksi useisiin komponentteihin Uddeholmin terästä ja alumiinia.

 

 2007 napa-akseli: Uddeholm Orvar Supreme

 

 2008 olka-akseli + napa-akseli: Alumec

 

 2008 tasauspyörästö + vetoakseli: Alumec

 

 2008 veto-akseli: Uddeholm Orvar Supremego